1.7.2015

Viime vuoden ostokset hyvässä kasvussa

Kokoelmani kasvoi viime vuonna 8 hostalla. Tältä ne näyttävät nyt:

So Sweet. Ohuet hennot lehdet, vähän ahtaassa välissä Halcyonin ja Blue Ivoryn välissä, mutta tästä pitäisikin tulla vain keskikokoinen. Ihan kiva hosta, vaikkei mitenkään erikoinen mielestäni. So Sweet on Hosta of the Year vuodelta 1996.

Stiletto. Toistaiseksi ruurussa. Kukkiikin jo, koska kasvoi alkukesän kasvihuonelampun alla varastossa. Tätä pitää muistaa jakaa parin vuoden välein, jotta ripsureunaisuus säilyy.

Stained Glass. Myös hyvin ohuet lehdet. Tämän etanat varmasti syö reikiä täyteen heti kun pääsee maahan. Kärsi pakkasvaurioita hiukan ja poistin paleltuneet lehdet. Siksi näyttää vähän surkealta.

Great Expectarions. Nimensä mukaan odotan tästä jotain todella kaunista. Toisaalta tämä on luokiteltu vaikeaksi hostaksi, joten yritän hoitaa sitä erityisen hyvin. Kastelen ja lannoitan säännöllisesti.

Wide Brim. Nämä talvehtivat kasvimaalla ja nyt ovat parvekelaatikossa, kun niiden piti muuttaa pois kesäkurpitsojen tieltä. Näistä saa kauniin pikkuryhmän.

Tämä rumilus on Snow Flake. Minneköhän tämän piilottaisi pois katseilta?

Canadian Blue. En ensin oikein innostunut tästä, mutta tilasin, kun se oli Viherpeukaloilla myynnissä. Vähän samanlainen kuin Blue Cadet, mutta kauniinpi, puuterisen sininen. Ja kasvanut todella nopeasti. On nyt tilapäisesti parvekelaatikossa ja mietin näille hyvää paikkaa.

Albopicta. Myös Viherpeukaloilta. Alkukesästä vielä erikoisen valkoinen, muuttuu sitten myöhemmin vihreäksi. Tässä 50cm halkaisijaltaan olevassa nipussa on 3 taimea.Taimi-Moisiolla näin näitä samoja yli 50cm korkeina. Multa loppuu tila!

4 kommenttia:

  1. Mistä näkee nuo luokittelut, mikä on vaikea jne? Edelliseen kommenttiin tarjoamani jakopala taitaa olla tätä viimeisintä Albopictaa, näyttää ainakin kovasti sille.

    VastaaPoista
  2. Täältä löytyy: http://www.hostalists.org/index.php

    VastaaPoista
  3. Olen ihaillut hostiasi useampana päivänä. Itsekin olen hostiin hurahtanut ja tänä vuonna hankkinut kymmeniä uusia hostia. Tähän saakka minulla on ollut vain tuttavilta saatuja vanhoja kantoja. Nyt sitten hieman mietityttää tuo hosta virus x (vaaransiko vanhat hostani ostamalla taimimyymälöistä uusia). Onko sinulle tullut vastaan näitä viruksen sairastuttamia yksilöitä?

    VastaaPoista
  4. Sairaita hostia minulla ei ole tullut vastaan. Vain pari epäilyä, mutta paikanvaihto on auttanut, joten ei sittenkään ollut virusta. Mistään automarkettien puutarhaosastoista en osta mitään, ovat näyttäneet vähän epäilyttäviltä ja kerran Prismassa näin taimissa sentin kokoisia kotioita, joten parempi jättää ne sinne. .

    VastaaPoista