5.7.2015

Siirtely alkaa, Orange Marmelade

Helteet tuli ja meni (kesti yhden päivän..), nyt voin alkaa jokavuotisen hostien muuton.
Tontin sivulla kasva tuija-aita ja sen juurella joukko hostia. Viime vuonna sinne istuttamani Mediovariegatat ova hädin tuskin elossa, ehkä tuijien tai lähellä kasvavan pihlajan juuristolla on vaikutusta. Toisaalta taas vieressä rehottaa Pearl Lake.
Ihan liian ahtaasti ole istuttanut 2 Katie Q:ta ja Orange Marmeladen, joten päätin siirtää Mediovariegata pois ja OM:n siihen tilalle. Askartelin juuriestekankaasta yhden hengen poteron ja täytin uudella mullalla ja lannoitteella. Jospa nyt saisin sen kasvamaan edes niihin mittoihin millaisena ostin sen Terrasta pari vuotta sitten.

Mediovariegatojen ylös kaivaminen paljasti, etteivät ne olleet juurtuneet lainkaan. Istuti ne purkkiin ja kasvihuoneeseen tointumaan.

Katie Q:t kasvaa hyvin, mutta Orange Marmelade on siellä takana ihan liian ahtaassa kolossa. Ja siitähän pitäisi tulla isona iso.
'
Juuriestekankaasta askartelin potin, pohjan halkaisija  noin 20-25cm ja korkeus suurinpiirtein sama. Ilmastointiteippi ei tarttunut siihen ollenkaan, joten käytin kuumaliimaa. Toivottavasti se ei ole liuetessaan myrkyllistä.

Tässä puiden tai tuijien juuret ei häiritse. Orange Marmeladen juuret mahtuu kasvamaan muutaman vuoden tässä yksiössä.

 Valmista tuli.




1 kommentti:

  1. Ihan hyvä aika oli siirtelyyn, eipä ole ainakaan tarvinnut kastella. Olen kyllä perennoja ja pensaitakin siirrellyt koska vaan.

    VastaaPoista