27.4.2014

Pakkasvaurioita ja menetyksiä

Olen nostanut hostat varastosta kasvihuoneeseen, koska siellä on päivisin tosi lämmintä ja valoa riittää. Öisin tosin on välillä mennyt pakkasen puolelle ja osa hostista ei ole tästä pitänyt, mutta suurin osa ei ole ollut moksiskaan.
Paradigm näyttää lurpahtaneelta ja Valley's Glacierista sivupiippa on paleltunut kokonaan. Sagaen yksi lehti on saanut värivirhettä.
Nyt sitten kannan näitä edestakaisin sisälle ja ulos säätiedotusten mukaan. Osa hostista kärsi myös kuivumisesta, koska olivat pienissä purkeissa ja kasvihuoneessa tulee päivällä jo melko kuuma. Purkitin ne isompiin ja kastelen nyt joka päivä.
Luulin jo menettäneeni yhden puolalasista hostista, Lakeside Dragonflyn. En onneksi heittänyt sitä pois, vaan annoin olla kasvuhuonelampun alla ja kastelin kuten muitakin ja kas, nyt sekin on herännyt. Sen sijaan White Featherista ei näy jälkeäkään, eikä kasvihuoneessa japanivaahteran kanssa samassa ruukussa talvehtineesta Groundmasteristakaan. Vaahterakaan ei näytä elonmerkkejä, vaikka se oli pakkaspeitteeseen käärittynä koko talven. Menetetyillä on yhteistä se, että niiden ruukkuja en ollut upottanut maahan.

 Paleltunut Paradigm

 Puolet lähes kuollut Valley's Glacierista

Matti-myöhäinen Lakeside Dragonfly

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti