31.7.2016

Kesän parhaat palat

Tässä muutama poiminta kauniimmista hostistani:

Mama Mia, 8 vuotta vanha Viherpeukaloilta tilattu. Paikka jossa mamma kasvaa, ei ole enää täysin auringossa, joten viihtyy tosi hyvin. Puskalla leveyttä melkein metri, kukkavarret matalat ja tanakat. Etanat syöneet reikiä lehtiin tänä vuonna aika vähän. 

Blue Cadet. Yksi parhaista kukkujoista. Pienikokoisena sopii hyvin reunakasviksi. Keväällä jaan nämä ja levitän rivistöä laajemmalle.

Twilight. Ihanan raikas väri, erottuu hyvin muusta kasvilllisuudesta. Kiiltävät lehdet.

Orange Marmelade. Kasvanut ruukussa tänä kesänä hurjasti. Lehtiä on paljon, mutta niiden koko ehkä puolet siitä, mitä ne oli ostaessa. Milläköhän Kodin Terran myymät kasvit on myyntiin laitettaessa lannoitettu? Komeita ostaessa, mutta seuraavanava keväänä pieniä ruppanoita.

 Fortunei aureomarginata. Näitä minulla on kaksi. Jotenkin kotoisa ja takuuvarma.

Krossa Regal. Terrasta tämäkin. Viime kesän kasvoi ruukussa ja kasvatti valtavat juuret. Kuvassa ei näy millainen se oikesti on, pystykasvuinen ja valtava, todella hieno. Tälle pitäisi löytää paikka, jossa se muoto tulee oikeuksiinta. Ympärillä olevan kasvit saisi olla ihan maanmyötäisiä, nyt vieressä kasvaa matalahkoa Grand Tiaraa.

Paradigm. Kolme vuotta sitten Puolasta tilattu. Mikä väri! Ja hieno kukintakin.

Paul's Glory. Todella hieno. Kasvaa nyt piilossa omenapuun alla. Tietojeni mukaan pärjää myös auringossa, joten keväällä siirrän näkyvämmälle paikalle.

1 kommentti:

  1. Mitähän mahtaa kuuluu tähän puutarhaan? Kaunista katseltavaa paljon, kiva olisi nähdä uusia päivityksiä sinun pihasta ja puutarhasta.

    t. Anne

    VastaaPoista