23.5.2016

Talvituhoja

Viime talvi oli ilmeisesti aika paha perennoille, minäkään en välttynyt menetyksiltä. Tein täydellisen inventaarion kulkemalla koko pihan läpi hostalistani kanssa ja varmistukseksi kuopsuttelin pintamultaa nähdäkseni, josko sieltä sittenkin on jotain nousemassa. Kaikissa kohtaa ei ollut.

Suurin menetys on etupihan muurikivialtaan valtavat Honeybelssit. Mietinkin, että ne pitää viimeistään tänä kesänä jakaa, mutta eipä tarvi. Kaikki muut samassa penkissä on hyvässä kasvussa.



Toinen menetys on pensasmustikoiden tyvellä kasvanut Blue Mouse Ears. Niitä oli siinä alunperin kaksi, Toinen kuoli jo aikaisemmin. Vieressä kasvava Xanadu sensijaan voi hyvin.


Sitten vielä myyrätuhoja. Takapihan terassin vieressä oleva perennapenkki tuntuu olevan myyrien talvikoti. Osa penkistä oli isoja onkaloita täynnä ja salaojitus tappoi 3 viidesta Touch of Classista ja toisen Devon Greenistä.


Pelkäsin, että enemmänkin olisi kuollut talven aikana, koska niistä ei näkynyt jälkeäkään, mutta ovatkin vain kovin myöhään kasvuun lähteviä, kuten Pandoras Box ja Pamela Lee.

1 kommentti:

  1. Voi mikä ihana blogi löytyi!! Aivan upea puutarha sinulla. Talvituhoja minullakin, meni talven aikana monta kuunliljaa ja pensasta. Kuunliljat on suosikkejani perennoista. terv.Anne

    VastaaPoista